sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Täytekakku marsipaaniruusuilla.

Viikonloppua vietetty täällä landella. 88-vuotissynttäreiden kunniaksi tein perinteisen täytekakun(neljällä munalla ja kaakaopohjalla, väleissä kuningatarhilloa, kuningatarrahkaa, vaniljarahkaa ja kermaa)

Ensimmäistä kertaa päätin myös kokeilla tehdä marsipaanista ruusut koristeeksi, kaupassa kun ei ollut kivoja koristeita.

Iltahämärissä askartelin 4 ruusua valmiiksi värjätystä marsipaanista.


Eihän nämä mitään muotovalioita ole, mutta kyllä ne kakkuun pääsevät. Tehkööt kondiittorit niitä täydellisyyksiä hipovia koristeluitaan.


Meillä ei täällä lahdella ole mitään sähkövatkaimia tai pursottimia, joten vatkattu on ihan urakalla! Pursottimen tein perinteisesti leivinpaperista.

Ruusujen lisäksi koristeena on pilkottua karambolaa ja Marianne-rouhetta.



Jee, kohta pääsee herkuttelemaan!
Milläs sinä herkuttelet tänään?


4 kommenttia:

  1. Todella kauniit koristeet ja kaunis kakku! (Minä herkuttelen toisiinsa liimaantuneilla kaatissäkki-karkeilla näköjään... :D )

    VastaaPoista
  2. No nää ne vasta herkullisia ruusuja onkin ;) juuri herkuttelin uunijuureksilla, pojan itse tekemillä maalaislohkoilla ja possulla :)

    VastaaPoista