tiistai 2. huhtikuuta 2013

Homemade Ice-cream.

Ennen äippälomalle siirtymistä tänään alkoi kesäloma, jihuu! Lumihanget tosin eivät ihan kieli kesälomasta, mutta jätski kyllä kruunaa ekan lomapäivän!
Satuin löytämään etsimäni jäätelökoneen tosi edullisesti tori.fi-sivustolta. Hyvä niin, koska ajattelin että jos jää turhakkeeksi, eipähän ainakaan maksanut paljon.

Testasin konetta tekemällä vaniljajätskiä, johon lisäsin turkinpippurirouhetta. Odottavan aika oli pitkä, kun kone vispasi seosta puoli tuntia, välillä piti käydä lusikalla sorkkimassa ja maistelemassa.

Lopputulos: törkeän hyvää, ihanan pehmeää! Mikä parasta, pystyy tekemään lisäaineetonta ja itse säätelemään sokerin määrää, ihan huippua. Tällä koneella tulee litra jätskiä:)

Mielessä muhii jo lukuisia makuvariaatioita, joita haluan kokeilla.

Joten, kesä, voit tulla jo, koska meillä on jätskiä!









5 kommenttia:

  1. Voi ei! Tätä mä just pelkäsin!! :D tänne kans jäätelökone ja vähän äkkiä! / anna

    VastaaPoista
  2. Kiitos vinkistä:) Ja hirrrmuisesti tsemppiä diettailuun!
    En minäkään noita jätskejä voi kaksin käsin vedellä, että saa pidettyä raskauskilot kurissa, mutta välillä saa herkutella eikös juu!

    VastaaPoista
  3. No nih, itsellä on tehnyt tuollaista masinaa mieli. Mutta jäänyt hankkimatta juurikin tuo turhake epäilyn takia ;) Nyt tää on sitten todistettu tarpeelliseksi :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin,kyllä minäkin vuosia tätä mietin. Alkoi vaan viimein tökkimään lisäaineiden ja sokerin määrä valmisjätskeissä, ja mä kuitenkin kovasti tykkään jätskistä.Enkä saanut pelkällä pakastamisella ja käsin vatkaamisella kunnollisia tuotoksia aikaiseksi.
      Joten ensikosketus tähän masiinaan on erittäin positiivinen, aika näyttää kuinka paljon tulee käytettyä.
      Tein eilen myös suklaajätskiä(tummalla kaakaolla ja murskasin sekaan pari palaa tummaa suklaata), namnam!

      Poista