maanantai 20. toukokuuta 2013

Ciabatta

Ihana lisuke vaikka kesäisen salaatin kera. Muistaakseni Ciabatta tarkoittaa italiaksi kengänpohjaa, joten siitä kait tuo lättänä malli!

Tässä ohje leivälle:

Ciabatta 6 kpl

3dl vettä
Puolikas pkt hiivaa(25g)
2 tl suolaa
3 dl durumvehnäjauhoja
3-4 dl puolikarkeita vehnäjauhoja tai hiivaleipäjauhoja
2-3 rkl oliiviöljyä

Liuota hiiva KYLMÄÄN veteen. Lisää jauhot vähitellen ja alusta hyvin vaivaten löysäksi taikinaksi. Anna taikinan kohota esim. Vesihauteen päällä 60 min.
Jaa kohonnut taikina 6 osaan ja painele käsin n. 10x20 cm:n ohuiksi levyiksi. Laita ciabattat uuninpellille(2 peltiä) liinan alle lämpimään kohoamaan jälleen 60 min.
Voitele kohonneet ciabattat oliiviöljyllä. Paista 225-250 asteisessa uunissa 10-15 min. Sumuta ciabattoja uuniin sumutuspullolla vedellä useamman kerran. Älä peitä kypsiä ciabattoja, parhaita heti tuoreena!






1 kommentti:

  1. Suosittelen, siihen vaikka kylkeen vielä fetasalaatti, niin kyl on hyvvee!

    VastaaPoista