tiistai 28. tammikuuta 2014

Porkkanakakku.


Pakkaspäivinä mieltä ja kroppaa lämmittää kuppi kuumaa ja mausteinen porkkanakakku.
Tällä ohjeella tulee pellillinen, itse käytän uuninpeltiä vähän pienempää korkeareunaista vuokaa, niin tulee kaakustakin korkeampi. Parasta silloin, kun on saanut leipomisen jälkeen maustua jääkaapissa päivän tai kaks, mutta toki herkullista se on leipomispäivänäkin.Tästä tulee niin suuri määrä, että soveltuu erittäin hyvin pakastettavaksi. Leikkaan valmiiksi leivoksiksi ja pakastan muutaman leivoksen erissä, niin on kätevästi vierasvarat valmiina.

PORKKANAKAKKU
6   dl  vehnäjauhoja
1,5 tl  leivinjauhetta
1   tl  ruokasoodaa
1,5 tl  kanelia
0,5 tl  muskottipähkinää
0,5 tl  inkivääriä
0,5 tl  neilikkaa
1   tl  suolaa
300 gr  porkkanaraastetta
3,5 dl  sokeria
1   dl  fariinisokeria
4       munaa
3   dl  öljyä

Vaahdota munat ja sokerit. Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää porkkanaraasteen ja öljyn kanssa vuorotellen munavaahtoon.

Paista 175 asteessa noin 30 min. Anna jäähtyä.

Kuorrute:

2 purkkia tuorejuustoa(laitoin maustamatonta Philadelphiaa)
50   gr  voita
ripaus   vaniljasokeria
8    dl  tomusokeria(tai oman maun mukaan sen verran, että on sopivan paksua)
1 raastettu sitruunan kuori

Päälle laitoin tällä kertaa puolet mantelirouhetta ja puolet pekanipähkinöitä.
Kuorrutteeseen raastoin yhden hapokkaan omenan kun sitruunaa ei ollut saatavilla.



p.s. Huomatkaa kuvissa esiintyvä sortuva piparkakkutalo, joka sittemmin jo tuhottiin kun päädyttiin siihen, että kyl se joulu meni jo. Että sinä Kevät, tervetuloo.

5 kommenttia:

  1. oijoi, joi.. onpa makoisannäköinen kakku! :)

    Iloa helmikuuhun <3

    VastaaPoista
  2. Hei mama, vitsi mikä herkkukakku!! Just kun mä päätin alkaa elää terveellisesti :)))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei you, tsemppiä terveellisempään elämään(mitä se on?), lähetä mullekkin vähän sitä itsekuria!

      Poista
  3. Pakko vissiin tehdä porkkanakakkua, näyttää niin hyvältä...

    VastaaPoista