keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Wilhelmiinat.



Niin helppoja, niin hyviä. Kodin täyttää huumaava vanilliisokerin tuoksu. Olen viime aikoina usein vienyt näitä pussillisen viemisiksi tai rasiallisen töihin. Kuin taikaiskusta katoavat ne parempiin suihin. Ihanan rapsakoita, miksei vaikka kuuman kaakaon kaveriksi hiihtolenkille(kuka nyt sitten hiihtääkään)

Wilhelmiinat    n. 40 kpl
200 g
voita
2 dl
sokeria
2 rkl
siirappia
1
keltuainen
5 dl
vehnäjauhoja
1 rkl
vanilliinisokeria
2 tl
ruokasoodaa

Vatkaa pehmeä voi, sokeri ja siirappi vaahdoksi. Lisää keltuainen ja vehnäjauhot, joihin on sekoitettu vanilliinisokeri ja ruokasooda. Leivo taikinasta neljä noin 40 sentin mittaista tankoa, kannattaa muotoilla tangot leivinpaperin päällä suoraan uunipellille, koska taikina on murenevaa.  Jätä reilusti tilaa tankojen väliin(2tankoa/pelti), sillä ne leviävät paistettaessa.

Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia kauniin ruskeiksi. Leikkaa tangot heti uunista ottamisen jälkeen viistoon noin 3 1/2 cm:n levyisiksi viipaleiksi. Anna jäähtyä pellillä. 


Mitä se Pekka Pouta taas pelottelee, että meille muka lumimyräkkää...
Viel ei aikanaan tuiskua, mukavaa keskiviikkoa!
-Sari-





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti