tiistai 4. kesäkuuta 2013

Puolukkamuffinssit kinuskikuorrutteella.

                                                         Mutrusuun muffinssit



Pohja:
50 g voita
2 munaa
1 3/4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 1/2 tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoja
3/4 dl maitoa
200 g puolukoita(tai jotain muita marjoja)
Sulata voi ja jäähdytä. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja nostele vaahtoon. Lisää taikinaan voi ja maito. Sekoita taikinaan lopuksi puolukat. Jaa taikina muffinivuokiin. Tästä satsista tulee n. 20 pientä(itse tein näitä pieniä) tai 10 isoa muffinssia. Jos käytät ohuita paperivuokia, laita kaksi vuokaa päällekkäin, muuten taikina tahtoo levitä...

Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 15 minuuttia.


Kuorrutus:
2 dl fariinisokeria
2 dl kuohukermaa
nokare voita
Päälle rouhittua tummaa suklaata

Kuumenna fariinisokeri, kerma ja voinokare kattilassa ja keittele muutama minuutti välillä sekoitellen. Jäähdytä jääkaappikylmäksi ja vatkaa vaahdoksi. Kuorrutteen voi myös pursottaa kuppikakkutyyliin, toisin kun minä tein. Ripottele päälle rouhittua tummaa suklaata.


Tämä ohjehan on ihan perusmuffinssiohje. Sitä voi muokata ja höystää haluamillaan lisukkeilla. Itsellä siihen tänään valikoitui nuo puolukat, kun projektina on pakkasen tyhjennys ennen uutta satokautta.
Ja mikäs paremmin yhteen soppii, ku kirpeä puolukka ja äklömakee kinuski. No ei sitten mikkään!



Oi Mutsi Mutsi-blogissa järjestetään Eemeli-leivontakilpailu. Osallistuin siihen tällä leipomuksella:)
eemeli logo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti