Pakkaspäivinä mieltä ja kroppaa lämmittää kuppi kuumaa ja mausteinen porkkanakakku.
Tällä ohjeella tulee pellillinen, itse käytän uuninpeltiä vähän pienempää korkeareunaista vuokaa, niin tulee kaakustakin korkeampi. Parasta silloin, kun on saanut leipomisen jälkeen maustua jääkaapissa päivän tai kaks, mutta toki herkullista se on leipomispäivänäkin.Tästä tulee niin suuri määrä, että soveltuu erittäin hyvin pakastettavaksi. Leikkaan valmiiksi leivoksiksi ja pakastan muutaman leivoksen erissä, niin on kätevästi vierasvarat valmiina.
PORKKANAKAKKU
6 dl vehnäjauhoja 1,5 tl leivinjauhetta 1 tl ruokasoodaa 1,5 tl kanelia 0,5 tl muskottipähkinää 0,5 tl inkivääriä 0,5 tl neilikkaa 1 tl suolaa 300 gr porkkanaraastetta 3,5 dl sokeria 1 dl fariinisokeria 4 munaa 3 dl öljyä Vaahdota munat ja sokerit. Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää porkkanaraasteen ja öljyn kanssa vuorotellen munavaahtoon. Paista 175 asteessa noin 30 min. Anna jäähtyä. Kuorrute: 2 purkkia tuorejuustoa(laitoin maustamatonta Philadelphiaa) 50 gr voita ripaus vaniljasokeria 8 dl tomusokeria(tai oman maun mukaan sen verran, että on sopivan paksua)
1 raastettu sitruunan kuori Päälle laitoin tällä kertaa puolet mantelirouhetta ja puolet pekanipähkinöitä.
Kuorrutteeseen raastoin yhden hapokkaan omenan kun sitruunaa ei ollut saatavilla.
p.s. Huomatkaa kuvissa esiintyvä sortuva piparkakkutalo, joka sittemmin jo tuhottiin kun päädyttiin siihen, että kyl se joulu meni jo. Että sinä Kevät, tervetuloo.
oijoi, joi.. onpa makoisannäköinen kakku! :)
VastaaPoistaIloa helmikuuhun <3
Aurinkoista helmikuuta Kaisa Reetta!
PoistaHei mama, vitsi mikä herkkukakku!! Just kun mä päätin alkaa elää terveellisesti :)))
VastaaPoistaHei you, tsemppiä terveellisempään elämään(mitä se on?), lähetä mullekkin vähän sitä itsekuria!
PoistaPakko vissiin tehdä porkkanakakkua, näyttää niin hyvältä...
VastaaPoista