perjantai 30. maaliskuuta 2012

Keltaista, krakleerattua ja kaunista!

Tänään oltiin taas koiruuden kanssa kylillä kävelyllä, ihmisten ilmoilla,vaikka pieni kyläpahanen onkin. Käytiin venerannassa haistelemassa ja katselemassa. Järven jäällä on tosi paljon vettä, enkä kyllä muutenkaan enää uskaltautuisi sinne, pilkkijät ovat toista mieltä, hui...
Kotiuduttuamme tallusteltiin vielä kotimetsän sammaleella ja kuunneltiin joutsenien ja kurkien laulantaa. Ihan ei vielä päästä katsomaan, hevostiellä on vielä sen verran lunta, että en lähde tällä selällä vielä tarpomaan, joten tyydymme toistaiseksi kuuntelemaan konserttia.

Eilen olinkin maalaushommissa, ja tässä lyhyt selostus/opastus siitä, mitä sain aikaan:

                                                 Krakleeratut pääsiäismunat
Näitä tarvitset: Krakleerausmaalia/lakkaa, 2 eriväristä maalia, munia (styroxmuna, massamuna, kananmuna yms...), varrastikkuja, sivellin ja maljakko/kippo(kuivatusta varten). Itse käytin Tiimarista ostamiani massamunia. Omasta mielestäni maalit kannattaa olla mahdollisimman erivärisiä, jotta kontrasti tulee hyvin esiin(tumma-vaalea). Käytin näissä sävyjä yönmusta ja auringonkukka:)


                                                        

1. Asetellaan munat varrastikkuihin,jotta ne on helppo maalata ja kuivattaa. Maalataan munat ensimmäisellä värillä. Annetaan kuivua.

2. Maalataan munat krakleerausmaalilla/lakalla, annetaan kuivua.

3. Maalataan munat toisella värillä melko ripeästi, koska maalin halkeilu alkaa melko nopeasti. Annetaan kuivua.
4. Tadaa, valmis!
Ai niin, kun nyt inspiroiduttiin keltaisesta, sprayasin vanhan punotun ruukun.

Kyllä kelpaa paistatella kilpaa auringon kanssa!

Aurinkoista perjantaita:)

-Sari-

1 kommentti: